Argumentative Essay Topics On Euthanasia Legal Leews Legal Essay Exam Writing System Audio Cd Cone Gatherers Essay Conflict Delft University Of Technology Architecture Application Essay The Common App Essay Questions

Zielona dieta bezglutenowa

bezglutenowe

Czy sok z trawy jęczmiennej oraz algi chlorella są całkowicie bezglutenowe?

Często jest zadawane to pytanie i słusznie.

Jęczmień niezmiennie wszystkim kojarzy się ze zbożami. To jedno z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. I wiadomo też, że gluten znajduje się w kłosie tego i innych zbóż.

Ale gdzie powstaje gluten?

Otóż już w tzw. kolanku, czyli na łodydze zboża, kiedy osiąga ono około 30 cm wysokości.

Dlatego tak ważne jest, żeby trawy jęczmienne ścinane były zanim pokaże się „kolanko”, a sok z trawy powinien być wyciśnięty z dobrze wyselekcjonowanych źdźbeł, zanim wyrosną ponad 25 cm.

Absolutnie niedopuszczalne jest, żeby kupować i spożywać mieloną i suszoną trawę jęczmienną używaną w całości!

Nie ma wtedy całkowitej pewności, że nie ma kolanka z glutenem, a całe źdźbła trawy są przez ludzi nie trawione i gniją w jelitach.

Żeby być pewnym, że produkt nie zawiera glutenu, na pudełku szukajmy między innymi znaczka GLUTEN FREE.

Dowiedz się też, gdzie rośnie jęczmień z którego wyciskany jest później sok. Gleba jest najważniejszym czynnikiem zdrowotnych właściwości soku.

Każda szanująca się firma, jeżeli jej produkt jest na prawdę bezglutenowy, powiadamia o tym swoich klientów.

Nie boi się podać też tą informację na swoich opakowaniach.

Sok z trawy, dla osób z nietolerancją glutenu jest najkrótszą drogą do wyzdrowienia. Zawiera tyle żywych enzymów i składników wspomagających samoleczenie, że zdrowie jest tylko kwestią czasu.

Czym jest sok, a właściwie ekstrakt z młodego jęczmienia?

To prawdziwy, najlepszej jakości ciemnozielony wyciąg z młodej trawy jęczmiennej, która nie wytworzyła jeszcze tzw. ”kolanka”, a tym samym nie zawiera glutenu. 

Sam ekstrakt uzyskiwany jest z wyciśniętego z kilkudniowych trawek jęczmiennych soku. Następnie jest od odparowywany w 31 st. C i proszkowany. 

Po zmieszaniu z wodą tworzy żywy, szmaragdowy napój, bez widocznych źdźbeł trawy. Nie zawiera też błonnika!