Jagoda

borowka

Jagoda Leśna GW zbierana jest z Agro leśniczego rejonu w stanie Washington w USA. Ekologiczne tereny pozwalają na uzyskanie najbardziej czystych i bio produktów, które chronione są od oprysków i zawierają naturalne leśne wibracje ziemi.

Zebraną jagodę przygotowano do suszenia w bardzo niskich temperaturach, 35 stopnie Celsjusza. Inaczej niż sok z marchwi i sok z buraka, tutaj jagoda suszona jest w całości, razem ze skórką i z pestkami czy nasionami, ponieważ mają one bardzo mocno antyoksydacyjne właściwości, wspomagające nasz organizm w dojściu do zdrowia.

PROCES PRODUKCJI

Jagoda po zebraniu z krzaków, suszona jest w niskich temperaturach i mielona w całości oraz pakowana do saszetek.

Suszone owoce jagody pakowane są w niewielkie saszetki, ze względu na bezpieczeństwo czystości produktu od mykotoksyn i pleśni.

Suszona jagoda pakowana jest w ochronnej atmosferze, żeby zapobiec utlenieniu.

Jest to najbardziej przyjazna forma dla surowca i dla konsumenta.